14:00

IFK Björkö

Referat: Lerums IS - IFK Björkö

Lerums IS - IFK Björkö (0-2)
Björkös mål gjordes av: 2:a halvlek 0-1 (21min) Marcus Wiseman och 0-2 (33min) Emil Mattsson.
-
Helt kort så var det inget skönspel de första 30minuterna även om vi ägde matchen och stundtals var det spel på en planhalva (Lerums), men sista avgörande passningen gick oftast fel.
När vi fick en utvisning efter 30min i första halvlek så blev spelet lite annorlunda, men trots detta var aldrig Lerum riktigt farliga, problemet var att vi inte kunde göra mål och lägena blev bara halvlägen, men när Marcus gjorde 0-1 (21min) i andra halvlek så släppte prestationsångesten.
-
Första halvleken 30 minuter när vi spelade med fullt manskap innehöll en hel del felpassningar, men samtidigt så var det vi som förde spelet. Lerum hade duktiga mittbackar samt ett duktigt anfallspar, men därimellan var vi mycket bättre bollspelare. Så fort som vi utnyttjade kantspelet på den 70meter breda planen så blev det genast farligt. Redan i den 4min får vi en hörna som Gustav nickar strax över. Efter detta var det några halvchanser fram till den 30min när ett Björköskott skjuts mot mål och mål trodde vi för av ljudet att döma så tog bollen i hjulet som målet rullar på och detta hjulet sitter ju inne i målet, men bollen studsar ut igen och domaren kommenterar med att hela bollen måste vara inne (en miss att inte inspektera målen innan) för när vi kollade så var detta hjulet felaktigt vridet vilket gjorde att bollen studsade ut, men skit samma domaren dömer. Tyvärr tyckte inte alla Björköspelare likadant och vissa protester kunde höras, tyvärr ett uttryck värre som resulterade i ett rött kort och nu fick vi spela med 10 man i resterande 1½ halvlek, vilket också gjorde att vi inte kunde byta runt bland spelarna lika mycket som vi tänkt, målsättningen var trots allt att vinna matchen.
0-0 i halvlek och frågan var mitt ibland alla dessa halvchanser, skall vi lyckas göra något mål, vi startade med en uppställning med endast 1 man på topp, vi vågade inte släppa på säkerheten i backlinjen ännu, så vi körde 4-4-1.
-
2:a halvlek och efter en stund flyttar vi upp Marcus på topp för att få lite vilja och kraft i anfallsförsöken och efter 15min kommer ett bra läge när Johan Forse från kanten spelar in till Erik som får fritt skottfält, men Lerumsmålvakten gör en bra räddning.
(21min) Det förlösande 0-1 målet, en underbar djupledssidledsboll från Robin ut till Johan Forse på vänsterkanten och Johan spelar in efter backen till en framrusande Marcus Wiseman som dundrar in bollen från nära håll, nu släppte nervknutarna.
(33min) 0-2 Bra Björköpress och bollen går ut till Emil Mattsson i utkanten av straffområdet, Emil laddar vänsterkanonen och skottet sitter som ett frimärke i målvaktens högra burgavel (obs ny liknelse) och matchen kändes säker och vi spelade nu lugnt och disciplinerat även om Lerum hade 1 bra chans i mitten av halvleken så kändes det som segern var rättvis.